Fiesta Savory Smoothie

To Savory Smoothie jest bogate w białko, naładowane warzywami, aromatami i jest niesamowicie pyszne. Jeśli szukasz nowych smaków smoothie, to jest to świetny przepis, aby zaryzykować.

Ten cząber smoothie został zainspirowany przez ruch slow carb, który jest świetnym sposobem na odchudzanie i budowanie mięśni też. The Slow-Carb Diet, spopularyzowane w książce Tima Ferrissa "The 4-Hour Body", wziął świat przez burzę. Idea diety jest dość prosta: wyeliminować wszystkie cukry, nawet z owoców, i skupić się na jedzeniu żywności bogatej w białko i zdrowych "slow-carbs", w tym tony warzyw, aby pomóc Ci schudnąć.

Osobiście nie wierzę w eliminację wszystkich cukrów, jednak uważam, że spożywanie tego smoothie jako posiłku nie jest niczym złym. W niektóre dni mam ochotę na więcej warzyw i nie mam ochoty na coś słodkiego - a to smoothie jest strzałem w dziesiątkę.

Raczej wierzę w styl życia napędzany roślinami, niż w styl Slow Card Lifestyle. Gdzie jemy tak dużo pokarmów pochodzenia roślinnego, jak to tylko możliwe, aby zwiększyć ilość składników odżywczych.

Smoothie z cząbru na bazie roślin

Nasz wolnowęglowodanowy koktajl proteinowy, Protein Fiesta, jest fantastycznym zamiennikiem posiłku. Jest w 100% pikantny, bez owoców! Użyliśmy meksykańskich smaków (pomidory, awokado, kolendra, przyprawy, itp.) plus dobre uderzenie białka roślinnego przy użyciu ciecierzycy (fasoli garbanzo) i naszego ulubionego białka w proszku od The Natural Citizen. I nie martw się, jest tam też mnóstwo liściastej zieleniny.

OPIS

Ten Slow-Carb Savory Smoothie ma wysoką zawartość białka, jest pełen warzyw, aromatów i jest niesamowicie pyszny.


SKŁADNIKI

  • 1 filiżanka szpinaku (świeży)
  • 1/2 filiżanki kolendry (świeża)
  • 1 filiżanka bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki (odsączona)
  • 1/2 filiżanki pomidorów (pokrojonych w kostkę)
  • 1/4 awokado
  • 1 porcja białka roślinnego w proszku (zwykłe, niesłodzone)
  • 1/2 cytryny (wyciśnięty sok)
  • 1/2 łyżeczki chili w proszku
  • 1/4 łyżeczki mielonego kminku
  • 1 szczypta pieprzu cayenne
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu

INSTRUKCJA:

  1. Umieść szpinak, kolendrę i bulion warzywny w blenderze. Zmiksować na gładką masę.
  2. Dodać pozostałe składniki, ponownie zmiksować. Doprawić do smaku i w razie potrzeby dodać więcej soli i pieprzu.