Zainspirowany smakiem lodów nr 1, ten Bananowo-Czekoladowy Smoothie sprawi, że Twoje kubki smakowe zatańczą, a ciało będzie odżywione.
Ulepszyliśmy to smoothie, aby uzyskać maksymalny smak i korzyści zdrowotne. To naprawdę jak picie deseru! Masło migdałowe dodaje zastrzyk białka, kakao w proszku dostarcza silnych przeciwutleniaczy, a banany dodają potasu, błonnika i naturalnej słodyczy.
Dlaczego uwielbiam masło migdałowe w smoothies
Masło migdałowe to prawdopodobnie moje ulubione masło orzechowe. Używam go cały czas, od muffinów na śniadanie do swoodles na kolację i wszystkiego pomiędzy.
Używam zarówno prażonego, jak i surowego masła migdałowego. Prażone ma mocniejszy migdałowy smak. Surowe jest bardziej łagodne w smaku. Albo pracować w tym przepisie. Moją ulubioną marką jest Barney Butter, która używa migdałów z mojego rodzinnego stanu Kalifornia.
Orzechy w ogóle są ładowane z zdrowych tłuszczów, białka, witamin i minerałów. Dodanie masła migdałowego do mojego smoothie daje mi wszystkie te składniki, a dodatkowo jest bardzo sycące i może być nawet stosowane jako zamiennik posiłku. (Chociaż będziesz chciał dodać trochę więcej masła migdałowego, jeśli jesteś naprawdę głodny)!
Innym sposobem na zwiększenie ilości białka w smoothie jest użycie organicznego dodatku Protein Smoothie Boost. Jedna porcja dodaje 10 gramów białka!
Czy smoothie może być deserem?
Oczywiście! Na naszej stronie, w naszych książkach i ebookach, mamy mnóstwo deserowych smoothie.
Nie jestem przeciwna deserom, ale uwielbiam miksować smoothie, które smakuje jak milkshake. Szpinak w deserze???? Yup. I z radością popijam, wiedząc, że wypełniam wszystkie pola, jeśli chodzi o zdrowy, pełnowartościowy, satysfakcjonujący deser. A to smoothie naprawdę smakuje jak koktajl mleczny!
Jak zrobić bananowo-czekoladowy smoothie?
Jest tak wiele sposobów na zrobienie takiego smoothie, ale ja pokażę Ci najzdrowszy i najsmaczniejszy. Od jakiegoś czasu jest to mój ulubiony i mam wrażenie, że i Ciebie wciągnie.
OPIS
To czekoladowo-bananowe smoothie oparte jest na klasycznym smaku lodów. A jednak ulepszyłam to smoothie, aby uzyskać maksymalny smak i składniki odżywcze. To jak picie deseru! Masło migdałowe dodaje zastrzyk białka, podczas gdy kakao w proszku dodaje potężne przeciwutleniacze.
SKŁADNIKI
1 filiżanka świeżego szpinaku
1 filiżanka mleka migdałowego
1 1/2 - 2 banany, mrożone
1 łyżka stołowa masła migdałowego*.
2 łyżki stołowe kakao w proszku
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub sproszkowanych ziaren wanilii
Zamień masło migdałowe na 1 porcję Protein Smoothie Boost.
INSTRUKCJA:
Zmiksuj szpinak i mleko migdałowe w blenderze do uzyskania gładkości.
Dodaj banany, masło migdałowe i kakao, a następnie ponownie wymieszać.