Zielone Smoothie Piña Colada

Czy jest coś lepszego w upalny dzień niż popijanie zimnego, owocowego napoju? To nawet lepiej, jeśli masz szczęście siedzieć na plaży...westchnienie. Ale chłopcze, uwielbiamy to Piña Colada zielone smoothie plaża czy nie plaża!

Ananas i kokos pasują do siebie jak masło orzechowe i galaretka, sól i pieprz, czy makaron i ser. Uwielbiamy mieszać bogate, kremowe mleko kokosowe i słodkiego ananasa z bogatym w żelazo szpinakiem, aby uzyskać zdrowe śniadanie (lub poczęstunek).

Bogaty w bromelainę, ananas jest bogaty w bromelinę, jest świetny w zapobieganiu wzdęciom. Jest również bardzo bogaty w witaminę C, która daje układowi odpornościowemu zdrowy impuls. Witamina C pomaga również organizmowi wchłonąć żelazo w szpinaku.

Mleko kokosowe zawiera zdrowe tłuszcze, które pomogą Ci poczuć się sytym i dłużej zachować sytość, a także sprawią, że będzie ono wyjątkowo kremowe i bogate. My również lubimy miksować płatki kokosowe, ale w tym przepisie są one opcjonalne. Dodaj je, aby uzyskać więcej kokosowego smaku, błonnika i zdrowego tłuszczu. (Przy okazji, czy wiesz, że włączenie zdrowego tłuszczu do zielonego smoothie pomaga wchłonąć także inne witaminy i składniki odżywcze? #rawesome)

Jeśli Twój fan lub owocowe tropikalne napoje, sprawdź inny zielony smoothie podjąć na ulubionym koktajlu: Tropical Mango-Rita.

OPIS

Z klasycznym połączeniem ananasa i kokosa, to smoothie na pewno stanie się ulubionym! Uwielbiamy jego kremowy, owocowy smak i korzyści zdrowotne.


SKŁADNIKI

  • 1 filiżanka świeżego szpinaku
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżka stołowa płatków kokosowych
  • 1 1/2 szklanki ananasa*
  • 1 porcja Protein Smoothie Boost (opcjonalnie)

INSTRUKCJA:

  1. Zmiksuj szpinak, mleko kokosowe, wodę i płatki kokosowe, jeśli używasz, aż do uzyskania gładkości.
  2. Dodaj ananasa i ponownie zmiksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

UWAGI

Użyj co najmniej jednego mrożonego owocu, aby zielone smoothie było zimne.

Jeśli używasz świeżego ananasa, możesz dodać kilka kostek lodu, aby go schłodzić po zmiksowaniu.