Zblendowane Gazpacho Przepis

Ten przepis na gazpacho jest jak wiele z naszych smoothie bowls... tylko z warzywnym twistem! Wyciągnij więc swój blender, aby przygotować to jednogarnkowe danie.

Gazpacho to zimna zupa zrobiona w całości z surowych warzyw. Ale, oczywiście, musieliśmy dodać zielony liść do naszego przepisu na gazpacho. Kocham jak szybko mogę dostawać ten polewkę gotową iść (i jak łatwy ja jest czyścić up zbyt).

Korzyści zdrowotne płynące z gazpacho

Dla tego przepisu, skupialiśmy się na romanie jako zieleni liściastej, która jest czymś, czego nie używamy często. Oto dlaczego użyliśmy go w tym przepisie na gazpacho:

  • Pakowane z witaminą A: potężny przeciwutleniacz, który ma wpływ na funkcjonowanie mózgu, skóry, serca, nerek, płuc, wzroku i zdrowia immunologicznego.
  • Mnóstwo witaminy K: Wielki dla zdrowia kości poprzez pomoc w absorpcji wapnia.
  • Duża ilość folianów: Jest to b-witamina, która jest potrzebna do tworzenia komórek krwi w szpiku kostnym i przekształcania węglowodanów w energię.

Surowe warzywa dla zdrowia

Być może zastanawiasz się: "Dlaczego zrobić przepis na gazpacho (zimna zupa) zamiast ciepłej zupy?".

Gotowanie jedzenia nie jest wcale złe! Ale czasami nasz organizm potrzebuje dodatkowego zastrzyku składników odżywczych, które otrzymujemy z surowych warzyw. Proces gotowania może zmniejszyć skuteczność niektórych składników. Dodatkowo, zrobienie przepisu na gazpacho jest szybkie i łatwe!

Jeśli czujesz, że chciałabyś mieć jeszcze więcej warzyw i owoców w swojej diecie, z chęcią zapoznam Cię z naszą 21-dniową dietą oczyszczającą opartą na roślinach i produktach pełnoziarnistych.

Następnym razem, gdy będziesz mieć przyjaciół, podaj tę zdrową miskę z ziarnami słonecznika na wierzchu i ciesz się tym surowym przepisem!

Zrób ten przepis na gazpacho!

OPIS

Szukasz smoothie bowl z warzywnym twistem? Jeśli tak, to jest to Twoja odpowiedź! Gazpacho to zimna zupa wykonana w całości z surowych warzyw. I oczywiście musieliśmy dodać 2 filiżanki liściastej zieleniny - w tym przypadku sałaty rzymskiej, która jest pełna witamin A i K. Te dwie witaminy są świetne dla zdrowia kości. Następnym razem, gdy będziesz miał przyjaciół, podaj tę zdrową miskę z ziarnami słonecznika na wierzchu i ciesz się tym surowym przepisem!


SKŁADNIKI

  • 2 filiżanki posiekanej sałaty rzymskiej
  • 1/2 szklanki kolendry, usunięte łodygi
  • 2 filiżanki posiekanych pomidorów (2 średnie)
  • 2 filiżanki obranego i pokrojonego ogórka
  • 1/2 szklanki pokrojonej czerwonej papryki
  • Sok z 1 cytryny
  • Szczypta soli

INSTRUKCJA:

  1. Zmiksuj sałatę rzymską, kolendrę i pomidory na gładką masę.
  2. Dodać ogórek, paprykę, sok z cytryny i sól, a następnie zmiksować na gładko.

UWAGI

Wskazówka: Podawać w temperaturze pokojowej z posiekanym ogórkiem, pomidorami, kolendrą i awokado, z plasterkiem cytryny i skropione oliwą z oliwek.